Kina Furnizuesi i makinerive të derdhur me injeksion me kosto të ulët

Blog

» Blog

Aplikimi i linjës së montimit të karrocave RGV në montimin e makinës së derdhur me injeksion

marsh 14, 2023

Linja e montimit, i njohur edhe si linjë montimi, është një mënyrë prodhimi në industri, kjo eshte, çdo njësi prodhuese fokusohet vetëm në përpunimin e një segmenti të caktuar për të përmirësuar efikasitetin dhe produktivitetin e punës. Për shkak të karakteristikave inteligjente të tubacionit të përbërë nga automjete të drejtuara hekurudhore (Automjete me drejtim hekurudhor, RGV), fizibilitetin dhe avantazhin [1] të linjës së montimit të bazuar në RGV janë diskutuar për makinën e derdhjes me injeksion.

Sfondi dhe rëndësia e kërkimit

Aktualisht, ndërmarrjet prodhojnë produkte të makinerive të derdhura me injeksion horizontal të dizajnuara për porosi, dhe konfigurimi i tij shumë i personalizuar i porosisë çon në karakteristikat e konfigurimit të porosive të vogla dhe varieteteve të shumta. Në procesin përfundimtar të prodhimit të montimit, makina e derdhjes me injeksion është e madhe dhe masa është më shumë se 3 t. Nuk mund të zhvendoset në procesin e prodhimit, kështu që përgjithësisht miratohet mënyra e prodhimit të pozicionit të montimit fiks. Prodhimi me pozicion fiks i referohet procesit të përqendrimit të materialeve të një makine të derdhur me injeksion në një pozicion fiks për të përfunduar të gjithë montimin e prodhimit. Mënyra e organizimit e përdorur është mënyra e prodhimit të sistemit diskrete të përgjegjësisë postare, e cila mbështetet në përvojën e personelit drejtues për të bërë planin e prodhimit të çdo faze. Është më arbitrare, pozicioni i montimit nuk është i centralizuar, dhe është e vështirë të vendosësh mjete dhe materiale. Për shkak të mungesës së segmentimit të vendeve të punës, kërkesa të larta për aftësi për operatorët, menaxhimi dhe planifikimi kaotik, cikli i gjatë i prodhimit, efikasitet të ulët të prodhimit dhe probleme të paqëndrueshme të cilësisë, të cilat janë bërë lidhja kryesore që kufizon kompaninë për të përmirësuar nivelin e montimit dhe prodhimit të makinerive të derdhura me injeksion [2].

Karakteristikat e linjës së shpejtë të prodhimit mund të zgjidhin rrënjësisht problemin e vonesës së prodhimit për të përmirësuar përdorimin e hapësirës së sitit. Në të njëjtën kohë, stacionet fikse të stafit e bëjnë më të saktë rrugën e shpërndarjes së materialit. Vendet e punës së personelit janë relativisht të përqendruara, gjë që redukton vështirësinë e menaxhimit. Përveç kësaj, mënyra e prodhimit të personelit special është e favorshme për përmirësimin e aftësive dhe aftësive të operatorëve, dhe më pas përmirësoni cilësinë e produktit [3].

Aplikimi i RGV në tubacion e bën tubacionin të ketë fleksibilitet më të mirë dhe mund të përshtatet më mirë me metodën e re të montimit. Modaliteti i tij fleksibël i kontrollit mund të plotësojë nevojat e përmirësimit dhe mënyrën e prodhimit të grupeve të vogla me shumë varietete në fazën eksperimentale, dhe në të njëjtën kohë është i shkallëzuar, për të plotësuar nevojat e zgjerimit të mëvonshëm të kapaciteteve. Krahasuar me një linjë prodhimi të dedikuar, fabrika me kalimin nga mënyra diskrete në modalitetin e montimit ka një shkallë më të madhe të tolerancës së defekteve, gjë që ul shumë koston e transformimit dhe shkurton ciklin kohor të transformimit.

Skema e tubacionit RGV

Linja e montimit mund të përmbushë prodhimin e të gjitha modeleve më poshtë 320 t, dhe mund të mbulojë 80% të kapacitetit prodhues të fabrikës së selisë. Çdo RGV është një sistem i unifikuar dhe një njësi e pavarur. Ka një pajisje të pavarur sensori të sigurisë që do të ndikojë vetëm në veprimin e RGV-së aktuale kur aktivizohet, ndërsa RGV të tjera mund të funksionojnë normalisht, e cila mund të përmirësojë shumë gamën e funksionimit dhe fleksibilitetin e saj [4].

Çdo stacion ka një sistem të pavarur ekrani për të shfaqur përmbajtjen aktuale të punës dhe informacionin e stacionit. Informacioni i porosive të personalizuara mund të transmetohet drejtpërdrejt në stacionin përkatës të punës për të realizuar prodhimin me linjë të përzier. RGV dhe kështu me radhëModaliteti i kontrollit përfshin sistemin e modulit të marrjes Wi-Fi, kontrolli qendror i hostit dhe monitorimi, e pajisur me telekomandë, e cila mund të rregullojë në mënyrë fleksibël veprimin e RGV në gjendje jonormale. RGV përdor identifikimin e radiofrekuencës (Identifikimi i radiofrekuencës, RFID) pozicionimi + pozicionimi i ndërprerësit fotoelektrik. Në rastin e inercisë së madhe me ngarkesë të rëndë, saktësia e përsëritjes mund të kontrollohet brenda 10 mm për të përmbushur nevojat e pozicionimit të transformimit automatik të mëvonshëm. Të gjitha RGV janë të pajisura me pajisje sigurie, të cilat mund të garantojnë në mënyrë efektive sigurinë e funksionimit të sistemit [5]. Struktura e RGV është paraqitur në figurën Figura 1

Mënyra e funksionimit të tubacionit përfshin rrahje të lirë dhe rrahje të detyruar të rregullueshme, dhe të gjitha stacionet lidhen [6]. Ku: modaliteti i rrahjeve falas kontrollohet nga punonjësit e stacionit, dhe ritmi i rregullueshëm i prodhimit të rrahjeve të detyruara vendoset nga menaxheri dhe largohet menjëherë. Sipas nevojave të prodhimit, linja e montimit mund të rrisë ose zvogëlojë numrin e stacioneve të punës në çdo kohë brenda fushës së lejuar të hekurudhës udhëzuese. Kontrolli qendror i linjës mund të arrihet me linjën e energjisë së centralitFunksioni i komunikimit (Komunikimi i Linjës së Energjisë, PLC) rrjeteve, sistemet e ekzekutimit të prodhimit të fabrikës (Sistemi i Ekzekutimit të Prodhimit, MASH) ose sisteme të tjera informacioni. Paraqitja e tubacionit është paraqitur në figurë 2 [7-10].

Procesi i montimit dhe krahasimi i efikasitetit

teknika e montimit

Rrjedha e procesit të linjës përfundimtare të montimit është paraqitur në figurë 3. Procesi i tij kryesor përfshin “Modaliteti i kyçjes së instalimeve elektrike në raft + kuti elektrike e platformës së qitjes + instalimet elektrike të kabinetit të kontrollit dhe ngarkimi i tavolinës së marrjes në modalitetin e mbylljes së llamarinës së mbylljes së llamarinës dhe makinës për mbarimin e llamarinës me vaj hidraulik jashtë linje”. Vizatimi i paraqitjes së faqes është paraqitur në figurë 4, [11].

Kontrasti i efikasitetit

Krahasimi i prodhimit për njësi dhe për njësi sipërfaqe, rezultatet janë paraqitur në tabela 1 dhe 2. Pas 4 muaj rregullimi dhe funksionimi provë, tre rregullime të personelit dhe procesit u kryen në qershor, korrik dhe gusht, dhe përshtatja përkatëse e mjeteve dhe materialeve u optimizua, dhe u realizua transformimi i shpejtë nga mënyra diskrete në montimin e tubacionit. Ishte një proces nga e para që përfundimisht filloi të stabilizonte prodhimin në gusht.

Duke krahasuar të dhënat mesatare të 2020, mund të tregojmë se efikasiteti i personelit është rritur me 10% dhe shfrytëzimi i sitit u rrit me 30% [12-15].

epilogu;shpuarje

Pas prezantimit të linjës përfundimtare të montimit, procesi i montimit të linjës së montimit u rregullua tre herë për shkak të problemeve të planifikimit të personelit dhe kapaciteteve. Fleksibiliteti i linjës përfundimtare të montimit RGV ofron mundësinë e rregullimit të procesit dhe realizon mënyrën e montimit të linjës së montimit. Mënyra e montimit të linjës mund të përmirësojë efikasitetin e prodhimit, e cila është mënyra e vetme për industrinë e prodhimit të pajisjeve. Për pajisje të mëdha, Linja e montimit RGV është një mënyrë e rëndësishme për të transformuar nga tipi diskret në modalitetin e montimit të linjës së montimit, e cila është e favorshme për krijimin e përfitimeve ekonomike për ndërmarrjet, duke promovuar ecurinë e vazhdueshme të ndërmarrjeve, dhe përmirësimin e nivelit të automatizimit të kompanisë.

Nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me industrinë e plastikës,ju lutem mos ngurroni të pyesni ekipin e FLYSE,ne do t'ju japim shërbimin më të mirë! Ne gjithashtu mund t'ju furnizojmë makinë e mirë por e lirë e derdhjes së injeksionit! Ose na kontaktoni në Facebook.

KATEGORIA DHE Etiketat:
Blog

Ndoshta edhe ju pëlqen

Shërbimi
Flyse Bëni ëndrrat tuaja të Fluturojnë! Skanoni atë, Flisni për më mirë