Kina Furnizuesi i makinerive të derdhur me injeksion me kosto të ulët

Blog

» Blog

Kushtojini vëmendje kur formoni PET me injeksion?

shkurt 13, 2022

nëse keni nevojë për makinë PET pyesni FLYSE

Kontaktoni: Lv 8618958305290

1. Përpunimi i plastikës

Sepse makromolekulat PET përmbajnë grupe lipide dhe kanë një shkallë të caktuar hidrofiliteti, peletët janë më të ndjeshëm ndaj ujit në temperatura të larta. Kur përmbajtja e ujit e kalon kufirin, pesha molekulare e PET zvogëlohet gjatë përpunimit, dhe produktet bëhen me ngjyrë dhe të brishtë. Prandaj, materiali duhet të thahet para përpunimit, dhe temperatura e tharjes është 150°C për më shumë se 4 orë, përgjithësisht 170°C për 3-4 orë. Metoda e goditjes me ajër mund të përdoret për të kontrolluar nëse materiali është plotësisht i thatë. Përgjithësisht, përqindja e materialeve të ricikluara nuk duhet të kalojë 25%, dhe materialet e ricikluara duhet të thahen tërësisht.

2. Zgjedhja e makinës së derdhur me injeksion

Sepse PET ka një kohë të shkurtër të qëndrueshme pas pikës së shkrirjes dhe pikës së lartë të shkrirjes, është e nevojshme të zgjidhni një sistem injektimi me më shumë seksione të kontrollit të temperaturës dhe më pak gjenerim të nxehtësisë me vetëfërkim gjatë plastifikimit, dhe peshën aktuale të produktit (material që përmban ujë) nuk duhet të jetë më pak se injektimi në makinë. 2/3 të shumës. Bazuar në këto kërkesa, FLYSE ka zhvilluar një sërë sistemesh plastifikimi PET të përmasave të vogla dhe të mesme në vitet e fundit. Forca shtrënguese zgjidhet sipas më shumë se 6300t/m2.

3. Dizajni i kallëpit dhe portës

Preformat PET në përgjithësi formohen nga kallëpe për vrapues të nxehtë. Është mirë që të keni një tabelë izoluese të nxehtësisë midis kallëpit dhe shabllonit të makinës së derdhur me injeksion, dhe trashësia e tij është rreth 12 mm, dhe pllaka izoluese e nxehtësisë duhet të jetë në gjendje të përballojë presionin e lartë. Shkarkimi duhet të jetë i mjaftueshëm për të shmangur mbinxehjen ose copëzimin lokal, por thellësia e portës së shkarkimit në përgjithësi nuk duhet të kalojë 0.03 mm, përndryshe është e lehtë të prodhohet flash.

4. Temperatura e shkrirjes

Mund të matet me metodën e goditjes me ajër. 270-295℃, GF-PET i përmirësuar mund të vendoset në 290-315℃, etj.

5. Shpejtësia e injektimit

Përgjithësisht, the shpejtësia e injektimit duhet të jetë i shpejtë, të cilat mund të parandalojnë ngurtësimin e parakohshëm gjatë injektimit. Por shumë shpejt, shpejtësia e lartë e prerjes e bën materialin të brishtë. Të shtënat zakonisht përfundohen brenda 4 sekonda.

6. Presioni prapa

Sa më e ulët aq më mirë, në mënyrë që të mos konsumohen. Zakonisht jo më shumë se 100 bar. Zakonisht nuk nevojitet.

7. Koha e qëndrimit

Mos përdorni kohë të tepërta qëndrimi për të parandaluar humbjen e peshës molekulare. Mundohuni të shmangni temperaturat mbi 300°C. Nëse koha e ndërprerjes është më e vogël se 15 minuta. Duhet vetëm të qëllohet me ajër; nëse kërkon më shumë se 15 minuta, duhet pastruar me viskozitet PE, dhe temperatura e fuçisë duhet të ulet në temperaturën PE derisa të ndizet përsëri.

8. Masa paraprake

1) Materiali i ricikluar nuk duhet të jetë shumë i madh, përndryshe është e lehtë të “urë” në vendin e zbrazjes dhe ndikojnë në plastifikimin. 2) Nëse temperatura e kallëpit nuk kontrollohet mirë ose temperatura e materialit nuk kontrollohet siç duhet, është e lehtë për t'u prodhuar “mjegull e bardhë” dhe turbullira. Temperatura e mykut është e ulët dhe uniforme, shpejtësia e ftohjes është e shpejtë, dhe produkti është transparent me më pak kristalizim.

 

shkurt, shkurt FLYSE.

nëse nevojitet Makinë PET pyet FLYSE

shkurt

whatsapp / wechat: 8618958305290

 

KATEGORIA DHE Etiketat:
Blog ,

Ndoshta edhe ju pëlqen

Shërbimi
Flyse Bëni ëndrrat tuaja të Fluturojnë! Skanoni atë, Flisni për më mirë